“Hebben jullie er zin in!?”, horen we onszelf al bíjna roepen bij de voorbespreking. Want nog 2 nachtjes slapen en dan is het zover: De Eenhoorn Kinderrit 2020 zal van start gaan op Camping Boszicht in Laag Soeren. En wij? Wij hebben er zeker zin in!

 

Elk jaar is weer een feestje, en wij weten zeker dat deze 9e editie daarin niet anders zal zijn dan de andere jaren. Wel anders is het natuurlijk dat we in een heel ander jaar zitten dan de afgelopen keren, met name door het Coronavirus dat sinds dit voorjaar om zich heen aan het grijpen is. Wij moesten iedereen lang in spanning houden over het wel of niet doorgaan van de Kinderrit, en wij moeten speciale maatregelen nemen (daarover lees je alles in het programmaboekje!) om ieders veiligheid te waarborgen. Maar desalniettemin gaan wij ervan uit dat dit de pret zeker niet zal drukken!

Dit jaar kent weer een prachtig aantal deelnemers: 35 kinderen zullen er maar

liefst aan de start verschijnen. De jongsten zijn 4 jaar oud, de oudsten 13 jaar. Zoals ieder jaar is de 8 km afstand het meest populair, met slechts 6 van de 35 deelnemers die zich aan onze vernieuwde 17 km route zullen wagen. Een mooie mengelmoes van jongens en meisjes, en ook van paarden en pony’s! Van 4-jarige shetlander Oreo tot 28-jarige haflinger Grim en alles wat daar tussen zit: zondag zullen we mogen genieten van een heerlijke verscheidenheid aan viervoeters. Ze zijn trouwens niet alleen verschillend, want ze eigenlijk altijd een ding met elkaar gemeen: de liefde voor hun kleine ruitertjes.

Nog meer liefde en geluk is trouwens te vinden in de tent van het secretariaat, waar Crafty Pony’s gedurende de hele dag op bezoek komen. Ondergetekenden zullen hun best doen om de Crafty Pony’s te delen met andere bewonderaars 😉

Al dat genieten is trouwens wel dankzij een aantal fantastische mensen en bedrijven die ons, soms al sinds het allerbegin, bijstaan. Ik begin met Camping Boszicht, wat voor ons al 9 jaar veel meer is dan enkel een ‘wedstrijdlocatie’. Boszicht denkt graag mee, helpt altijd als dat nodig is én maakt het mogelijk dat de Kinderrit voor veel deelnemers niet enkel een evenement is maar een lekker weekendje weg. Daarnaast is Green Distance inmiddels al meerdere jaren onze trouwste sponsor. Zo trouw, dat zij óns mailt om te laten weten dat ze weer sponsoren. Maar ook hen zien we als meer dan enkel een sponsor: meedenkers (“hebben jullie een tent nodig, dan weet je zeker dat je droog zit”), uitblinkers in alles wat ze doen en bovenal (ja, dat vinden wij als organisatie het belangrijkste!!) super gezellig!

Sinds vorig jaar hebben we ook een nieuwe sponsor mogen toevoegen die de kinderen en pony’s mag verwennen: Hartog paardenvoeders. Ook met hén zijn wij onwijs blij, want ook zij denken graag met ons mee en zetten zich onwijs in om het voor de kinderen echt leuk te maken, bijvoorbeeld door een tekenwedstrijd uit te schrijven voor de kinderen. Uiteraard behoort ook Natuurmonumenten in het dankjewel-lijstje thuis. Natuurmonumenten is niet zozeer een sponsor, maar wel een zeer fijne terrein-eigenaar. De ruiterpaden zijn altijd tip-top in orde en als er wat is, dan lossen ze dat altijd in een mum van tijd op. Dat geeft ons als organisatie veel rust.

En last, maar zéker niet least: een groep van maar liefst 14 vrijwilligers die zich een hele dag zullen inzetten om er een stralende dag van te maken. Niet voor niets noemen wij onze vrijwilligers altijd ‘sterren’! Wij kunnen niet vaak genoeg dankjewel zeggen, dus misschien willen jullie daar zondag wel mee helpen? 😉

Eigenlijk komt het erop neer dat wij écht niet kunnen wachten tot het zondag is. Vandaag en morgen zullen we de laatste hand leggen aan de voorbereidingen, waaronder de lunchpakketten voor onze sterren, het uitzetten van de route en alle spullen inpakken. Want over 2 nachtjes slapen, is het zover!

PS: de definitieve startlijst is te vinden bij DOWNLOADS

Tot zondag 😀

Renata en Rachel

 

Categorieën: Nieuwsberichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *