De routes van Kinder(m)endurance Zuid Veluwe voeren door bossen van Warnsborn en Schaarsbergen en volgen enkel ruiterpaden. De ondergrond is afwisselend zand en kiezelsteentjes op sommige stukken. Hier en daar kan het best mul zijn, mocht de begeleider te fiets gaan, dan is het handig om hier rekening mee te houden. Ook zit er in het parcours wat hoogteverschil. Het zijn werkelijk prachtige routes waar je volop kunt genieten van mooie natuur!

De 4 km route

Voor de allerkleinsten komt er korte route van ongeveer 1 uur wandelen. De exacte lengte van deze route is 4,3 km. De route gaat vanaf Mansour direct het bos in, onder de snelweg door en loopt rondom de kleine heide. Op 3 km komt de route langs een groompunt.

Werkelijke afstand: 4,3 km
Totale stijging/daling: 48 meter
Aantal groompunten: 1
Afstand van start tot groompunt: 3 km
Link naar GPX route: GPX KZV 4 km
Digitale route AllTrails: HIER
Routekaart: (klik op de kaart voor een grotere weergave)

De 9 km route

De 9 km route vertrekt direct het bos in vanaf Stal Mansour. Na een paar honderd meter gaat de route linksaf onder de snelweg door via een viaduct (enkel voor ruiters, fietsers en wanderlaars, geen gemotoriseerde voertuigen). Na de heide te zijn overgestoken gaat de route omhoog richting de grote open velden. Vlak voordat de ruiters weer het bos in gaan is er een groompunt. Vervolgens zullen de deelnemers weer via het bos afdalen door leuke kronkelpaden richting Mansour.

Werkelijke afstand: 8,8 km
Totale stijging/daling: 108 m
Aantal groompunten: 1
Afstand van start tot groompunt: 4,9 km
Link naar GPX route: GPX KZV 9 km
Digitale route AllTrails: HIER
Routekaart: (klik op de kaart voor een grotere weergave)

  De 16 km route (LET OP: DEZE ROUTE IS AANGEPAST!)

  Deze route vertrekt in de andere richting dan de 4 en 9 km routes. De ruiters zullen eerst de weg oversteken (hier staan oversteekhulpen) om Schaarsbergen te bereiken. Zo’n 6 km wordt er over fijne paden door Schaarsbergen gereden alvorens er weer een oversteek gemaakt wordt over de Kemperbergerweg. LET OP: dit is een gevaarlijke oversteek! Hier staan vrijwilligers om jullie te helpen, volg hun aanwijzingen op en blijf zelf goed opletten!

  Vlak na de oversteek wordt er zo’n 200 meter langs de weg gereden (rustige weg met langzaam rijdend verkeer) voordat men het groompunt bereikt (7,5 km). Na het groompunt gaat de route verder door Warnsborn. Door de heide, en vervolgens langs leuke paden omhoog richting het open veld. Vlak voordat de ruiters weer aan de afdaling beginnen is er weer een groompunt (11,5 km). Tussen 13,5 en 14,5 km moeten de fietsers even hard trappen door wat muller zand, maar de ruiters kunnen genieten van heerlijke kronkelpaden. Na de kronkelpaden rijden de deelnemers om de camping heen richting Stal Mansour. Onder de snelweg door het viaduct en nog een paar honderd meter tot de finish!

  Werkelijke afstand: 16,5 km
  Totale stijging/daling: 139 m
  Aantal groompunten: 2
  Afstand van start tot groompunten: 7,5 km & 11,5 km
  Link naar GPX route: GPX 16,5 km route KZV
  Digitale route AllTrails: HIER
  Routekaart: (klik op de kaart voor een grotere weergave)

   Een stukje van de route.