We organiseerden Kinderendurance Zuid Veluwe voor het eerst in 2019, vanaf Stal Mansour in Arnhem. Een fantastische locatie en voor ons echt een thuiswedstrijd. We vonden het zo leuk, Mansour vond het zo leuk én de deelnemers vonden het zo leuk dat we de rit ook voor 2020 op de agenda zetten. Maar toen kwam Corona. Vlak voordat de rit zou plaatsvinden werd de lockdown in Nederland afgeroepen en annuleerden wij de rit. We hoopten nog dat we het naar het najaar zouden kunnen verplaatsen maar zoals we inmiddels allemaal weten was deze pandemie er eentje van de lange adem.

Inmiddels is de lucht echter langzaam aan aan het klaren. Het aantal besmettingen is fors gedaald en een groot deel van Nederland is of wordt momenteel gevaccineerd. We hebben dus weer perspectief op mogelijkheden, en besloten om het er op te wagen! Samen met Stal Mansour hebben we besloten om de 2e editie van Kinderendurance Zuid Veluwe op de agenda te zetten voor 17 oktober!!

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor 3 verschillende afstanden: 4 km, 9 km en 16 km! Alle afstanden zijn met de fiets goed te doen, indien het kind ook los kan rijden en niet steeds aan het touw vastgehouden hoeft te worden. Dit omdat op sommige punten het ruiterpad en fietspad van elkaar gescheiden zijn door bijvoorbeeld een berm of bomen. Een groot deel van de ruiterpaden zijn te zwaar om op te kunnen fietsen, maar bijna overal waar dit het geval is, loopt dus altijd een fietspad erlangs!

Voor de kleinste deelnemers die aan de 4 km deelnemen zal een aparte prijsuitreiking gehouden worden, zodat zij bijtijds naar huis kunnen. De 9 en 16 km zullen in de middag een gezamenlijke prijsuitreiking krijgen.

Wij kijken ontzettend uit naar deze 2e editie, en hopen dat jullie allemaal samen met ons van deze dag komen genieten!

 

 

Categorieën: Nieuwsberichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.