De Kinderrit biedt twee verschillende routes aan, een route van 8 km en een route van 16 km. Beide routes starten en finishen bij Camping Boszicht, op de Priesnitzlaan in Laag Soeren. Op de Camping krijgen we de beschikking over een eigen stukje terrein waar men kan parkeren, het secretariaat staat en waar ook de keuringen en de start/finish plaatsvindt.

Ons ‘eigen’ wedstrijdterrein op Camping Boszicht!

 

De routes voeren ook beiden door de prachtige Veluwezoom, onderdeel van het grootste aaneengesloten natuurgebied in Nederland. De gehele routes volgen de ruiterpaden, enkel de eerste en de laatste +/- 200 meters gaan langs een rustige landelijke weg. Op de 8 km afstand kom je langs twee wildrooster, waarbij een hek geopend en gesloten moet worden om met je paard langs te kunnen. De 16 km route heeft in totaal vier hekken. Het is natuurlijk erg belangrijk om NOOIT over de wildroosters heen te rijden met een paard of pony, omdat deze bekneld kan raken in het rooster met alle gevolgen van dien. Blijf dus ten alle tijden op het ruiterpad en ga door het hek.

Het begin en het einde van beide routes zijn gelijk. Na een kilometer of 3 scheiden de routes om zo’n 2 km voor de finish weer bij elkaar te komen. Onderweg zijn er ook groompunten. De 16 km route heeft twee groompunten: bij 7 km en bij 10,5 km. De 8 km heeft een groompunt op ongeveer 5,5 km.

Route Kinderrit 16 km

 

Route Kinderrit 8 km

 

De routes zijn uitgezet door middel van lintjes en pijlen. Elke route heeft zijn eigen kleur. De 8 km is uitgezet in de kleur zwart/geel en de 16 km route in wit/rood. Ook de pijlen hebben een corresponderende kleur. De lintjes hangen in de bomen, aan paaltjes, hekken en struiken.

Op de afslagen staan pijlen om je de goede kant op de wijzen!

 

De routes gaan uitsluitend over de ruiterpaden, en onderweg kun je genieten van het natuurschoon dat de Veluwe te bieden heeft. Hieronder een aantal foto’s die gemaakt zijn tijdens het uitzetten van de 8 km route, en die een goed beeld geven van wat je te wachten staat.

 

 

 

Categorieën: Wedstrijdinformatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *